Spirituele intelligentie

Gepubliceerd op: 14 november 2023

De tijd dat intelligentie slechts bepaald wordt door je IQ is voorbij. Gelukkig. Bij MDCoach werken we met nog drie andere soorten intelligenties. Emotionele, fysieke en spirituele intelligentie (EQ, FQ en SQ). Al bekend met die laatste? Het is niet zo zweverig als je denkt…

Tijden veranderen

Vroeger was een hoog IQ de graadmeter voor intelligentie en bijna een garantie voor succes. Maar tijden veranderen. Inmiddels weten we dat dit slechts een beperkte vorm is om de potentie van het individu aan te duiden. Er wordt steeds minder gekeken naar iemands diploma. En meer naar de vaardigheden waarover je beschikt. Op emotioneel vlak, maar ook spiritueel. Wat betekent dat eigenlijk voor ons werk? 

Het grotere plaatje zien

In een wereld waar AI steeds meer taken overneemt en zo hard groeit, zal zingeving, verbinding en betekenis vinden minstens zo snel meegroeien. Wie hoor je niet over meditatie, impact maken of de kracht van ijsbaden? SQ draait om het zien van grotere verbanden, het maken van ethische keuzes en een diepere betekenis vinden in je werk. Voor ondernemers en young professionals dus belangrijker. Maar hoe dan? 

Maak het praktisch

Dat is het mooie aan spirituele intelligentie. Je IQ staat min of meer vast, maar je SQ kun je trainen. En daarvoor hoef je echt niet maanden naar Thailand of Bali om ‘dichter bij jezelf te komen’.  

Die spirituele reis kan al beginnen op kantoor bij een wandeling in de pauze, een gesprek met collega’s over de betekenis van je werk of eens stilstaan bij onrealistische verwachtingen die je jezelf oplegt.  

Je zult versteld staan hoe deze kleine acties je kunnen helpen om het grotere plaatje te zien. Eindelijk tot de juiste oplossing te komen voor die lastige klant, inspiratie krijgen van je collega of wat meer compassie creëren voor jezelf. 

De kleine, praktische dingen helpen je groeien. En voor je het weet bezit je spirituele wijsheid😉.

Hulp nodig bij het ontwikkelen van jouw SQ? Neem contact met ons op!  

Contact met MDCoach

Plan nu een gratis online call in met Mieke of Rudi. Binnen een half uur weet je of het klikt. Klik hier om een gratis online call te plannen.

Heb je vragen? Aarzel niet en bel ons direct op 085 – 303 5271.

BEKIJK OOK EENS...

BEKIJK OOK EENS...