Kleur bekennen in je team

Gepubliceerd op: 21 april 2024

In een team is het belangrijk om kwaliteiten van iedereen in te zetten. Lijkt makkelijk, maar is het niet. We zijn zo geneigd ons eigen voorkeursgedrag en communicatiestijl als uitgangspunt te nemen in interactie, dat we snel in ruis of onbegrip terechtkomen. Het verdiepen van je soft skills als leider helpt om je business verder te laten groeien. Vandaag: over de kracht van rood en groen. 

Tegenstelling als kracht

Rood en groen: het lijken kleuren die vloeken. Ook de gedragsstijl lijkt tegenstrijdig. Een rood profiel staat voor actie, een groene voor bedachtzaamheid. In onze blog ondernemen met kleur, lees je er meer over. Heb je twee compagnons met deze verschillende voorkeurskleuren? In de ideale wereld is het een perfecte aanvulling. De actiegerichtheid van de één, helpt om tot snelle resultaten te komen. De rust van de ander, zorgt voor een doordachte strategie en onderbouwde resultaten. 

Bij stress en gedoe

Het rood-groene kleurenpalet zorgt in een normale situatie voor een balans tussen actie en doordachte rust. Is het druk en hectisch in je bedrijf?  Dan kan de kracht omslaan in ruis, gedoe en onderling onbegrip. Dat is niet wat je wil. De kunst is dan om elkaar weer te vinden in gemeenschappelijke doelen. En daar samen commitment op verkrijgen.

Verdiepen van leiderschap

Ben je een actiegerichte – rode-  leider? Dan is je uitdaging de soft skills luisteren en geduld oefenen. Ben je een bedachtzamer – groen- professional? Dan is je next step het oefenen van assertiviteit en besluitvaardigheid.  De kunst is om ruimte te creëren in de dagelijkse business om deze vaardigheden te oefenen. Zowel individueel als samen. Dan wordt rood-groen een knallende combinatie!

(Heb je meer een geel-blauwe dynamiek in je team? Lees er meer over in de blog energiegevers en energievreters)

 

Contact met MDCoach

Plan nu een gratis online call in met Mieke of Rudi. Binnen een half uur weet je of het klikt. Klik hier om een gratis online call te plannen.

Heb je vragen? Aarzel niet en bel ons direct op 085 – 303 5271.

BEKIJK OOK EENS...

BEKIJK OOK EENS...