Generatie sneeuwvlokje: hoe kan werk voor ze werken?

MDCoach blog generatie sneeuwvlokje: hoe werk voor ze kan werken

Heb jij ze in je bedrijf, de generatie sneeuwvlokje? Geen idee natuurlijk, wie bedoel je?

Millenials, ook wel generatie Y. Het zijn je jongere werknemers, geboren tussen 1985 en pakweg 2000. Waarom het handig is iets van deze generatie te weten? Ze staan anders in hun werk dan eerdere generaties. Dat heeft voordelen, maar het kan soms ook botsen en frustratie opleveren op de werkvloer. Slim dus om daar op te anticiperen.

De positieve kant: digitaal vaardig & betrokken

Millenials zijn opgegroeid in een online wereld, waardoor ze digitaal slim zijn. Ze zijn gericht op groei en ontwikkeling. In een wereld die constant in beweging is, hebben ze geleerd snel, creatief en flexibel te handelen. Ze hechten waarde aan een goede werk-privé balans. En wat hen echt onderscheidt: ze willen graag bijdragen aan een hoger doel en de impact van hun werk zien (Motivaction).

De keerzijde: ego & onzekerheid

Millenials hebben overal een mening over, hebben een fiks ego, zijn weinig besluitvaardig, onzeker en moeilijk in beweging te krijgen (Randstad). Ze worden ook wel generatie sneeuwvlokje genoemd, vol van zichzelf naar beneden dwarrelend en overal applaus verwachtend. Eenmaal beneden op de werkvloer smelten ze, als ze geconfronteerd worden met de harde realiteit.

Vier tips om talent te benutten

Hoe anticipeer je dan als directie van een MKB bedrijf, zodat je de kracht van deze millenial gebruikt en deze niet voortijdig smelt? Vier bruikbare tips:

  1. Formuleer een heldere missie en bedrijfsdoelen. Zorg ervoor dat je missie aansluit bij een ‘hoger doel’ dat aansprekend en relevant is. En belangrijk: vergeet niet te communiceren over de bijdrage die je bedrijfsdoelen leveren aan dit maatschappelijk doel.
  2. Ontwikkel een bedrijfscultuur en -structuur gericht op samenwerken Zet bijvoorbeeld een mentorsysteem op waarbij ervaren krachten hun expertise delen met de young professionals. Dit vraagt een coachende en teamgerichte stijl van je mensen. Wederkerigheid is hierbij het sleutelwoord. Je leert van en met elkaar.
  3. Bied ruimte aan individuele groei. Het is niet alleen fijn voor een young professional om te weten wat diegene bijdraagt aan het team. Ook voor je bedrijf is het cruciaal. Op die manier kun je zien welk talent waar het beste op z’n plek zit. En je kunt sneller inspelen op verandering.
  4. Stimuleer welzijn in je bedrijfsomgeving. Een goede balans tussen werk enprivé is niet voor iedereen hetzelfde. Ga het gesprek aan en kijk hoe je hierin kunt ondersteunen, zodat de grenzen en de ruimte helder zijn. Dit vraagt om een persoonlijke aanpak.
Ondersteunende skills

Elk van deze tips vragen iets van jou en je organisatie. Het ontwikkelen van je vaardigheid in de soft skills communiceren, teamwerk en empathisch vermogen gaan je hierbij helpen. Kom maar op, dwarrelende sneeuwvlokjes, jullie hagelwitte bedje is gespreid.

Contact met MDCoach

Plan nu een gratis online call in met Mieke of Rudi. Binnen een half uur weet je of het klikt. Klik hier om een gratis online call te plannen.

Heb je vragen? Aarzel niet en bel ons direct op 085 – 303 5271.